Ken Blockin, 55, äkillinen kuolema moottorikelkkaonnettomuudessa järkyttää maailmalla.

Blockin näyttävät temput ralliautoilla keräsivät miehelle runsaan seuraajamäärän sekä fanikunnan vuosien aikana. Rallitemppujen mestari ehti kokeilla siipiään myös rallin -sekä rallicrossin MM-sarjassa.

Eri moottoriurheilulajien kuljettajat jakoivat kauniita sanoja poismenneelle rallisankarille sosiaalisessa mediassa.

Vuoden 2009 Formula 1 -sarjan maailmanmestari Jenson Button kehui yhdysvaltalaisen luontaista lahjakkuutta sekä omintakeista tyyliä.

– Olen shokissa Ken Blockin kuolemasta. Mahtava lahjakkuus, joka teki paljon lajille. Hän oli todellinen visionääri uniikin tyylinsä sekä tarttuvan hymynsä kanssa, sanoi Button.

Buttonin kanssa kilpaa kuninkuusluokassa ajanut Fernando Alonso puolestaan kutsui Blockia suoraan lajilegendaksi. Yhdysvaltalaisen kuoleman vahvisti aamulla Blockin perustama Hoonigan -rallitalli, jonka julkaisussa puhuttiin myös upeaan sävyyn edesmenneestä rallisankarista.

– Ken oli visionääri, pioneeri, ikoni ja tärkeimpänä isä sekä aviomies. Hän tullaan kaipaamaan uskomattoman paljon, luki Hooniganin julkaisussa.

IndyCarissa ajava Conor Daly kertoo Blockin olleen hänen suurin idolinsa ja hänen johdostaan ensimmäiseksi autoksi valikoitui Subaru-merkkinen menopeli.

– Odotin monesti jonossa päästäkseni vuorovaikutukseen hänen kanssaan ja saadakseni kuvia. Yksi siisteimmistä tyypeistä koskaan. Todella surullista, lepää rauhassa, muotoili Daly.

Dalyn kilpakollega JR Hildebrand sanoi puolestaan Blockin omintakeisen tyylin toimineen inspiraation lähteenä.

– Ken näytti meille sen, että asiat omalla tyylillä tekemällä tapahtuu uskomattomia asioita. Minulle hän oli aikansa inspiroivin ajattelija ja tekijä autoalan, moottoriurheilun sekä median saralla. Tänään menetimme legendan. Lepää rauhassa KB43, veisteli Hildebrand.

Blockin tunnetuimpia videoita lienevät legendaariset Gymkhana-pätkät, joissa ei temppuja ja efektejä säästelty. MM-rallin 15-kertainen osakilpailuvoittaja Mikko Hirvonen arvostaa Blockin taidot korkealle.

– Hän teki rallin ja moottoriurheilun tunnetuksi sellaiselle katsojakunnalle, joka ei muuten siitä ehkä olisi ollut kiinnostunut. Hän osoitti, että miten tyylikkäitä videoita ja hienoja juttuja autolla pystyy tekemään, kommentoi Hirvonen Ilta-Sanomille.

– Show-mies viimeisen päälle. Hänen poismenonsa on todella ikävä ja surullinen juttu. Toivotan perheelle ja hänen läheisilleen voimia, sanoi Hirvonen.