AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost paljastaa yrittäneensä kaapata Haasilla kaksi edellistä kautta ajaneen Mick Schumacherin tallinsa riveihin.

Schumacher ei onnistunut vastaamaan Haas-tallissa häneen asetettuihin odotuksiin ja he päätyivät palkkaamaan kokeneen Nico Hülkenbergin tilalleen. Tost kuitenkin uskoo Schumacherin taitoihin, mutta ei onnistunut nappaamaan saksalaista kisakuljettajaksi italialaistalliin.

– Olisin todella paljon pitänyt siitä, että Mick olisi ollut meidän autossamme, kertoo Tost Saksan RTL:lle.

Tostin mukaan ”Pikku-Schumin” siirto AlphaTaurille osoittautui kuitenkin nopeasti mahdottomaksi eritoten poliittisista syistä. Tällä itävaltalainen viittaa siihen, että Schumacher oli vielä osa Ferrarin junioriakatemiaa. Lopulta Ferrari päätti yhteistyön Schumacherin kanssa ja saksalainen löysi työpaikan Mercedeksen testi -ja varakuljettajana.

Tost uskoo edelleen, että nuorella saksalaisella on kaikki tarvittava menestyväksi F1-kuljettajaksi.

– Se ei koskaan ole ollut ainakaan sitoutumisesta kiinni ja henkilökohtaisesti minä ajattelen häntä paljon, kehaisi Tost Schumacheria.

AlphaTauria kyydittää maaliskuussa alkavalla F1-kaudella Yuki Tsunoda sekä debyyttinsä täyden kisakuskin roolissa vihdoin tekevä Nyck de Vries.