Formula 1 -sarja vahvisti perjantaina odotetun uutisen ensi kauden Kiinan osakilpailun perumisesta.

Syynä ovat maan edelleen erittäin ankarat koronarajoitukset, joten kuninkuusluokalla ei ole asiaa Kiinan maaperälle kilpailemaan. Osakilpailu olisi ollut vuorossa 16. huhtikuuta ja peruutuksen johdosta ensi kauden kisakalenterissa on nyt neljän viikon tauko, ellei korvaavaa kilpailua tähän aikaikkunaan löydy.

F1-sarja oli pyytänyt Azerbaidzhanin GP:n järjestäjiä aikaistamaan kilpailua, jotta niin pitkää väliä ei syntyisi, mutta tämä ei kisajärjestäjille sopinut. Bakussa on tarkoitus kaasutella 30. huhtikuuta.

F1-sarja yrittää kuitenkin pitää kiinni hurjasta 24 osakilpailun mittaisesta kisakalenteristaan ja motorsport.com-sivuston mukaan Portugalin Portimao voisi olla todennäköinen ehdokas korvaamaan Kiinan GP:n.

Portimaossa ajettiin kausina 2020-21 osakilpailut kuninkuusluokassa, mutta muidenkin ratojen järjestäjiä kiinnostanee F1-kilpailun järjestäminen tuona ajankohtana.