Mercedeken kausi 2022 oli totuttua vaikeampi. Turbo-hybridi aikakauden kiistaton kuningas jäi mestaruusjunasta ensi kertaa sitten kauden 2013, eikä onnistunut nappaamaan kuin vain yhden voiton.

Erikoisempaa oli se, että voitto ei tullut seitsenkertaiselle maailmanmestari Lewis Hamiltonille. Britti jäi ilman voittoa ensi kertaa urallaan kauden aikana. Kokenut mestari joutuikin saksalaistallissa enemmänkin koekaniinin rooliin viime kauden W13-kilpurin kanssa.

Hopeanuolten tallipäällikkö Toto Wolff oli pahoillaan tähdelleen läpi kauden. Itävaltalaiselta ei vuoden lopussakaan ylistyssanat lopu kesken.

Wolffin mukaan Hamilton otti kuljettajakatraan veteraanina paljon aktiivisemman roolin auton kehityksessä. Wolff vertasikin Hamiltonin työpanosta toisen legendan Michael Schumacherin otteisiin.

– Minusta hän (Hamilton) on jo osa tallin johtoporrasta, Wolf kommentoi Beyond the Grid -podcastissa.

– Luonnollisesti hän on mukana auton kehityksessä tehtaalla sekä simulaattorissa, mutta hän on ottanut kisaviikonloppuinakin eräänlaisen johtajan roolin. Hän muistuttaa minua Michaelista, ja siitä miten hän työskenteli.

– Hän on meille enemmän kuin pelkkä kuljettaja. Yleensä kuskit ovat palkkasotureita, jotka saavat sopimuksen ja lähtevät paremman tilanteen ilmetessä. Hän on ollut osa talliamme jo 10 vuotta, joten hän on todellakin tiimimme jäsen.