Kuluvan kauden maailmanmestaruuden jo varmistanut Max Verstappen kommentoi aika-ajoon lähtemisen olleen hankalaa.

Juuri ennen USA:n GP:n aika-ajojen alkua F1-varikon saavuttivat suru-uutiset Red Bullin perustajan, Dietrich Mateschitzin poismenosta. 78-vuotias liikemies menehtyi pitkäaikaisen sairauden johdosta.

Mateschitz vei Red Bullin F1-maailmaan alunperin kuljettajia sponsoroimalla, ennen kuin hän osti Jaguar-tallin rippeet vuonna 2004 ja Red Bull Racing syntyi. Paria vuotta myöhemmin F1-sarjassa debytoi toinenkin Mateschitzin hankkima talli, Toro Rosso (nykyinen AlphaTauri).

Red Bull antoi vasta 17-vuotiaalle Verstappenille mahdollisuuden Toro Rosson puikoissa kaudella 2015 ja loppu on historiaa. Red Bullin ykköstykki kommentoi, ettei tällä kertaa aika-ajon tuloksella ollut niin väliä.

– Kyse on siitä, mitä tapahtui tänään ja siitä, kuinka paljon hän merkitsi kaikille tässä tiimissä, sanoi Verstappen aika-ajon jälkeen.

– Ilman häntä en olisi täällä tänään, enkä saavuttanut sitä kaikkea menestystä. Se on todella rankkaa koko tiimille. Onneksi pääsin näkemään häntä muutama viikko sitten, jotta pystyimme viettämään hieman aikaa keskenämme.

– Tämä on silti raskas päivä, muotoili hollantilainen.

Verstappen sanoi, että Red Bull yrittää sunnuntaina tehdä Mateschitzin ylpeäksi. Red Bull varmistaa tallin historian viidennen valmistajien mestaruuden, mikäli Ferrari ei nappaa Austinista 19 pistettä energiajuomajättejä enemmän.

Verstappen sijoittui lauantain aika-ajoissa kolmanneksi, mutta nousee toiseen lähtöruutuun Charles Leclercin lähtöruuturangaistuksen johdosta.

Lauantaisen aika-ajon koosteen näet alta.