Tuore kaksinkertainen maailmanmestari Max Verstappen tarjoutuu itse auttamaan F1-sarjan rengasvalmistaja Pirelliä tekemään parempia saderenkaita.

Pirellin täyden sadekelin renkaat nousivat jälleen otsikoihin Japanin GP:n pitkän odottelun jälkeen. Sunnuntain startissa vallitsevat olosuhteet olisivat olleet selvästi täyden sadekelin renkaiden vaatimat, mutta kuljettajat luottivat silti välikelin renkaaseen, jossa on paljon laajempi toimintaikkuna.

Pirellin sinisellä merkitty pyörä ei tunnu toimivan missään olosuhteissa ja ovat sekuntikaupalla välikelin renkaita hitaammat. Verstappen oli yksi kuljettajista, joka nosti kissan pöydälle Japanin GP:n jälkeen.

– Tarvitsemme parempia saderenkaita. Etenkin, jos olet nähnyt mitä 90-luvulla sekä 2000-luvun alussa pystyttiin tekemään tuollaisen vesimäärän vallitessa radalla, sanoo Verstappen motorsport.com –sivustolla.

– Voin ilomielin ottaa muutaman päivän ja kokeilla kaikenlaisia renkaita, sillä me tarvitsemme paremmat saderenkaat, koska nykyiset ovat vain hitaita, eikä ne poista tarpeeksi vettä. Sen takia kaikki yrittivät heti vaihtaa välikelin pyöriin, koska ne ovat niin paljon nopeammat.

– Ensimmäisestä kierroksesta asti menimme vähintään viisi sekuntia kovempaa välikelin renkailla ja ero on vain liian iso. Sen takia täysillä saderenkailla ei kukaan halua ajaa, kritisoi kaksinkertainen mestari.

Japanin GP:ssä ensimmäinen lähtö, joka otettiin normaaliin tapaan lähtöruudukosta pakotti kuljettajat ottamaan välikelin renkaat nimenomaan paremman suorituskyvyn ansiosta. Hollantilaisen mielestä F1-sarjassa vuosia sitten nähdyt sadepyörät olisivat hoitaneet hommansa sunnuntaina.

– Jos vertaat siihen mitä oli (olosuhteita) 20 vuotta sitten, se olisi ollut ihan normaalia, joten tähän täytyy olla ratkaisu, jatkaa Verstappen.

– Tämä ei kuitenkaan ole kriittistä arvostelua, sillä olen mielelläni valmis auttamaan. Ehkä voisimme järjestää muutaman testipäivän yhdessä ja koittaa löytää parempia sekä nopeampia renkaita, jotta saisimme edes mahdollisuuden ajaa sateella, sanoi Red Bull -tähti.

Koosteen sateisesta Japanin GP:stä näet alla olevalta videolta.