Italian GP:n toiset vapaat harjoitukset saatiin pakettiin perjantaina Monzassa. Painavinta kaasujalkaa tarjoili Ferrarin Carlos Sainz.

Toiseksi ripein oli MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi, Red Bullin Max Verstappen, jonka nopein noteeraus jäi noin puolitoista kymmenystä Sainzin kärkiajasta.

Ferrarin vahvaa päivää täydensi Charles Leclerc kolmanneksi nopeimmlla ajallaan. Monacolainen jäi espanjalaisesta tallikaveristaan hieman vajaat kaksi kymmenystä. Neljänneksi ehti McLarenin Lando Norris ja viiden kärjen täytti Mercedeksen George Russell.

Kuljettajat ehtivät kerätä runsaasti kierroksia Monzassa, joka tunnetaan huippunopeasta rataprofiilistaan johtuen ”vauhdin temppelinä”. Sessiossa nähtiin joitakin pieniä radalta poistumisia ja muun muassa Alfa Romeon Valtteri Bottas kävi pariin otteeseen tarkistamassa Monzan radan ulkopuoliset hiekoitukset.

Bottaksen nopein kierros riitti sijaan 13. Suomalainen jäi kärkimies Sainzista 1,3 sekuntia. Harjoitus keskeytettiin hetkeksi punaisilla lipuilla noin puolen tunnin kohdalla, kun Mick Schumacherin Haas-auto hyytyi radan varteen. Sen suuremmalta draamalta vältyttiin.

Usealle kuljettajalle on sunnuntain kilpailuun luvassa lähtöruuturangaistuksia, joten pakka tulee menemään runsaasti sekaisin. Koko toisen harjoituksen tuloslistan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
FP2 CLASSIFICATION

Carlos Sainz tops the charts in FP2

#ItalianGP #F1