F1-sarjan paluu tositoimiin tänä viikonloppuna on saamassa todellisen yllätysmausteen. Kahden arvostetun lähteen, Gazetta dello Sportin sekä AMuS:n mukaan kahta F1-tallia epäillää viime kauden budjettikaton ylittämisestä.

Kyseiset tallit ovat kuljettajien mestaruuden voittanut Red Bull sekä keskikastin perällä majaileva Aston Martin. FIA on viimeistelee para aikaa viime kauden budjettien tarkistusta.

Tallit ovat epäilleet Red Bullin vilppiä jo kuukausia. BBC:n Andrew Bensonin mukaan erityisesti Ferrari on ajanut tutkintaa eteenpäin. Säännöissä ei tarkkaan määritetä rikkeistä koituvia sanktioita. Pieneksi rikkeeksi lasketaan alle 5 miljoonan ylitykset, mutta raporttien mukaan Red Bull olisi ylittänyt budjetin peräti 10 miljoonalla.

Red Bull voidaan rikkeen johdosta hylätä koko mestaruustaistosta. Talli itse ei ole suostunut kommentoimaan syytöksiä.