Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali paljasti Corriere della Seran haastattelussa haluavansa uudistaa F1-kisaviikonloppujen rakennetta merkittävästi. Domenicalin mukaan ideoita on pöydällä useita, ja osa niistä tullaan toteuttamaan tulevaisuudessa.

F1-viikonloput ovat olleet keskustelujen kohteena etenkin vapaiden harjoitusten osalta. Harjoituksia ajetaan kolmet, joista jo kaksi ensimmäistä on perjantaina. Kisojen lisääntyessä ylimääräisistä ajoista on haluttu luopua ja tästä syystä perjantain harjoitukset on jo lyhennetty puolestatoista tunnista tuntiin.

Domenicali haluaa kuitenkin tuoda viikonloppuihin lisää jännitystä.

– Uusia ideoita on kokeiltava. Puhdasoppiset kääntävät aina nokkaansa, mutta F1 on muuttanut aika-ajon rakennetta vuosien varrella vaikka kuinka monesti. Se on tarve, jota ei voi lykätä. Meidän on saatava aikaiseksi parempi show, Domenicali sanoi lehdelle.

– Normaalina viikonloppuna vapaista harjoituksista voisi saada pisteitä, aika-ajon voisi muuttaa yhden kierroksen pituiseksi ja lauantaina voitaisiin ajaa harjoitusten sijaan lyhyempi kilpailu, jossa olisi käännetty lähtöjärjestys.

F1-tallit hylkäsivät kertaalleen vuonna 2020 idean käännetystä lähtöjärjestyksestä, mutta Domenicali on valmis puskemaan uudistuksia läpi.

– Monet sanovat heti ei, mutta olemme nähneet, miten paljon muutokset lähtöjärjestyksessä tuovat ohituksia. Meillä on velvollisuus yrittää, italialaispomo linjasi.

Lähde: Crash.net