Ferrari-tallin Carlos Sainz hehkuttaa F1-sarjan turvallisuusstandardeja sunnuntaisten rajujen onnettomuuksien jälkeen, joista selvittiin säikähdyksillä.

Sunnuntaina Silverstonessa nähtiin kaksi hurjaa tilannetta, joissa kaudella 2018 käyttöön otettu Halo-turvakaari pelasti todennäköisesti kuljettajan hengen.

Ensimmäinen kova tälli nähtiin sunnuntain Formula 2 -sarjan kilpailussa, kun Dennis Haugerin auto liukui turva-alueen läpi niin kutsutun makkarakanttarin päälle lähtien ilmalentoon. Haugerin auto lensi suoraan Roy Nissanyn auton päälle, mutta iskun vastaanottanut Halo-turvakaari kesti hurjan tällin ja vakavalta pääosumalta vältyttiin.

Videon Haugerin ja Nissanyn tilanteesta näet alta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Sunnuntain toinen jättikolari nähtiin F1-kilpailun startissa, kun Alfa Romeon Zhou Guanyun auto kiepsahti ylösalaisin, liukuen kovalla vauhdilla pitkin turva-aluetta ja kierien lopulta rengasvallien yli turva-aitaan. Kiinalaisen auto oli jäänyt tukalaan paikkaan ja pitkän irrottelun jälkeen nuorukaisen todettiin olevan kunnossa.

Hidastuskuvista näkyy jälleen Halon tärkeys onnettomuudessa, sillä se kesti pitkän liukumisen pitkin asvaltteja sekä hiekka-alueita. Britannian GP:n voittaja oli täysin mykistynyt nähdessään onnettomuuden ja kiittelee ylistävään sävyyn kansainvälistä autoliittoa lajin nykyturvallisuudesta.

– Uskomatonta, että hän selvisi siitä. Välillä kritisoimme Fiaa heidän tekemisistään, mutta tällaisissa tilanteissa he ansaitsevat kaiken mahdollisen kunnian ja krediitit siitä, kuinka paljon he auttavat meitä, ylistää Sainz RaceFansille.

– Jos olet nähnyt F2-sarjan onnettomuuden ja sen mitä tapahtui Halon kanssa. Se todennäköisesti pelasti kaksi ihmishenkeä tänään.

– Ihmiset eivät pysty kuvittelemaan niitä vauhteja, joissa menemme kovissa suunnanmuutoksissa taistellen sijoituksista, samalla tietäen, että voimme tehdä sen turvallisesti. Minä kiitän heitä (Fiaa) siitä, sanoi Sainz.

Zhoun rajun onnettomuuden näet alla olevalta videolta.