Entinen F1-kuljettaja Nikita Mazepin kertoi alkuviikosta aikeistaan haastaa Haas-talli oikeuteen palkkakiistan takia.

Mazepin menetti ajopaikkansa Haasilla Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Mazepinin perhe kuuluu presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin, joten Haas katkaisi välinsä perheeseen sekä nimikkosponsori Uralkaliin.

Erottamisen jälkeen osapuoleten välillä on nähty paljon piikittelyä suuntaan ja toiseen. Nyt vuorossa on jälleen yksi kiista. Mazepinin mukaan Haas on hänelle velkaa koko 2022-kauden palkkion.

– Kun he purkivat sopimukseni, olivat he minulle velkaa koko kauden palkan. He eivät ole vieläkään maksaneet minulle, Haas kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Minusta työnantajan tehtävä on maksaa palkka ainakin erottamiseen asti, lisäten mukaan irtisanomisbonuksen. Koko maailma on potkaissut minua sinne, minne aurinko ei paista. Minusta ansaitsen korvauksen, mutta se on vain minun mielipiteeni.

– Sopimusta on rikottu. Meillä oli kaksi eri sopimusta heidän (Haasin) kanssa. Minun sopimukseni, sekä sponsorisopimus Uralkalin kanssa. Minä en ole saanut penniäkään, joten vien asian oikeuteen. Tämä on minulle henkilökohtaista.

Mazepin ajoi yhden kauden F1-sarjassa. Pisteitä venäläiselle ei kertynyt.