Seitsemän F1-kilpailun voittaja Daniel Ricciardo ajaa toista kauttaan McLaren-tallissa. Aussikuljettaja saapui legendaarisen brittivalmistajan riveihin viime kaudeksi ja onnistui päättämään tallin lähes 10 vuoden voitottoman putken.

Juhlasta huolimatta Ricciardon aikaa McLarenilla on varjostanut epätasaisuus. Yksi F1-sarjan suosikkikuskeista ei ole onnistunut haastamaan tallikaveri Lando Norrista tasaisesti ensimmäisten reilun 20 kilpailun aikana.

Tuoreimmat raportit puskevat IndyCar-tähti Pato O’Wardia brittitalliin kaudeksi 2024. Ricciardon oma sopimus päättyy ensi kaudella.

Mestaruutta Red Bullilta kaudella 2018 lähtenyt Ricciardo myöntää, että aussin F1-ura on jo jälkimmäisellä puoliskolla. 32-vuotias ei näe ajavansa nelikymppiseksi kuninkuusluokassa.

– Jos en ala voittamaan jokaista kilpailua, niin ei minulla ole antaa toista 10:tä vuotta tälle lajille, Ricciardo kommentoi ESPN:lle.

– Joten olen selvästi urani toisella puoliskolla. En osaa sanoa tulenko kestämään kolmea, viittä vaiko seitsemää vuotta, mutta en näe itseäni ajamassa nelikymppiseksi asti.

– Olen kuitenkin edelleen intohimoinen lajia kohtaan ja haluan menestyä. Se ei ole muuttunut.

Viime kaudella Ricciardo joutui muuttamaan lähestymistään F1-viikonloppuihin. Ennen letkeästi vain kilpailemiseen keskittynyt Ricciardo joutui todella paneutumaan ajamiseen sekä autoonsa myös kisaviikonloppujen ulkopuolella.