F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel sanoo USA:ssa olevan runsaasti hienoja historiallisia ja ”kunnon kilparatoja”.

Aston Martinin konkarikuljettaja nostaa esimerkkinä esiin Wisconsinissa sijaitsevan Road American, joka kuuluu Yhdysvaltojen formulasarjan IndyCarin kisakalenteriin. Saksalainen uskoo, että siellä kilpaileminen olisi varmasti paljon jännittävämpää kuin Miamissa, jossa F1-karavaani kilpailee kuluvana viikonloppuna.

– Sillä rahalla, joka laitettiin tämän rakentamiseksi, saisi varmasti standardit kohdilleen mahtavissa paikoissa, kuten esimerkiksi Road Americassa. Ainakin ajamisen kantilta se olisi todella paljon jännittävämpää, sanoo Vettel RaceFansille.

Uransa aikana paljon nähnyt saksalainen kuitenkin tiedostaa Miamin tarjoamat mahdollisuudet ja sen, ettei näissä asioissa mennä aina kilvanajon ehdoilla.

– Kaupungeissa kisaaminen herättää mielenkiintoa, koska ihmiset ovat siellä jo valmiiksi. Sinun ei tarvitse herätellä ihmisiä paikalle, koska he ovat jo lähellä, toteaa Vettel.

– Fanin näkökulmasta minun on vaikea arvostella, koska olen itse istunut viimeksi katsomossa ehkä vuonna 2001. Siitä on jo erittäin pitkä aika ja tietysti jokainen kannattaja on erilainen, joten se on enempi fanien päätettävissä kuin minun.

– Mutta kilvanajon ja ajamisen kannalta rakastaisin mennä kunnon kilparadoille, ilmaisi vanha mestari mielipiteensä.