Miamin kisaviikonlopun suureksi puheenaiheksi noussut korusääntö ei tunnu laantuvan. Sanasotaa käydään erityisesti autoliitto FIA:n sekä sarjan tähtikuljettaja Lewis Hamiltonin välillä.

Paljon lävistyksiä omaava Hamilton ei ole aikeissa suostua poistattamaan korujaan. Hamilton on piikitellyt FIA:n suuntaan jatkuvasti viikonloppuna useilla koruille lehdistötilaisuuksissa. Eilen Hamilton ilmoitti käyttävänsä neljää kelloa seuraavassa kilpailussa.

Entinen F1-kuljettaja Ralf Schumacher pitää Hamiltonin temppuja ”lapsellisena”. Saksalaisen mukaan kyse on vain kuljettajien turvallisuudesta. Schumacherin mielestä Hamiltonin tulisi toimia esikuvana nuoremmille kuskeille.

– Tämä kaikki on ollut aika lapsellista. Minusta hänen pitäisi olla tämän muutoksen puolella, sillä se parantaa kuskien turvallisuutta, Schumacher kommentoi Saksan Skylle.

– Juniorisarjojen kuljettajien tulisi nähdä esimerkkiä isoilta pojilta, miten pienempiäkin sääntöjä noudatetaan. On naurettavaa, että näinkin kokeneet kuljettajat ovat olleet monessa kolarissa, mutta he silti pitävät tätä muutosta pilkkanaan.

Myös Sebastian Vettel liittyi protestointiin perjantaina. FIA on tiukentanut tarkastuksiaan kuljettajien ajovarustusten tarkistamisessa. Vettel päätti tehdä työstä helpompaa pukemalla alushousut ajohaalarinsa päälle.