Red Bull Racing tiedotti torstaina, että tallin juniorikuljettaja Jüri Vips saa ajovastuun Espanjan osakilpailun ensimmäisessä harjoituksessa. Tämä on historiallista kuninkuusluokalle, sillä Vipsistä tulee F1-historian ensimmäinen kisaviikonloppuun osallistunut kuljettaja.

Vips on päässyt RB:n F1-kilpurin puikkoihin viime talven nuorten kuljettajien testissä. Silloin nuorukaisen alla oli kuitenkin vanhempi malli.

F2-sarjassa kilpaileva Vips jakaa testikuljettajan roolia Sebastian Buemin kanssa. Vips ei ole kuitenkaan ensimmäinen virolaiskuljettaja, joka on istunut F1-autoon. Vuonna 2003 Marko Asmer testasi Williamsin autoa. Asmer ei kuitenkaan koskaan ollut mukana kisaviikonlopussa.

Tällä kaudella F1-tallien on pakko antaan vähintään kaksi harjoitussessiota juniorikuskeilleen. Espanjassa myös Robert Kubica sekä Nyck De Vries ajavat normaalien kilpakuljettajien tilalla. Konkari Kubica ei kuitenkaan ole osana nuorten kuskien testipakkoa.