AlphaTaurilla kaasutteleva Pierre Gasly ajaa jo viidettä täyttä kauttaan kuninkuusluokassa.

26-vuotias ranskalainen on ilmaissut halunsa hypätä joihinkin sarjan kärkitalleista taistellakseen voitoista ja palkintopalleista. Gasly kävi kaudella 2019 kokeilemassa siipiään Red Bullin ykköstiimissä vain todetakseen, ettei ollut silloin vielä valmis haastamaan tallikaveri Max Verstappenia ja kumppaneita.

Nuori ranskalainen pudotettiin kesken kauden takaisin Red Bullin sisartallin, jossa hän on siitä asti kurvaillut. Gaslyn sopimus Red Bull -perheen kanssa kantaa kauden 2023 loppuun ja GPBlogin mukaan hän haluaisi nousta pikku hiljaa takaisin Red Bullin puikkoihin.

Mikäli paikkaa Red Bullilta ei aukea vielä ensi kaudellakaan, loppuvat ranskalaiselta auttamatta vaihtoehdot heti kättelyssä kesken, mikäli puhutaan Mercedeksestä ja Ferrarista energiajuomatallin lisäksi.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost pitää Gaslysta vielä mieluusti kiinni ja ohjeistaakin ranskalaista olemaan maltillinen tulevissa valinnoissaan. Ferrarilla on kuljettajat lyöty jo lukkoon ja Mercedekseltäkin voisi aueta paikka vain siinä tapauksessa, mikäli Lewis Hamilton päättäisi jostain syystä päättää uransa kuluvan kauden jälkeen, joka on myöskin kaukaa haettua.

– Hän ei tule pääsemään sinne, sanoo Tost lyhyesti ja ytimekkäästi Formel1.de -sivustolla.

Tost painottaa, että nykyisessä osoitteessaan Gaslyn paikka on ainakin enemmän kuin varma, eikä muihin tiimeihin kuin kolmeen suureen talliin hyppäämisessä ole takeita siitä, että vauhti olisi sen kummempaa kuin AlphaTaurillakaan. Siirto Red Bullille Perezin tilalle olisi kuitenkin itävaltalaisen mukaan looginen veto.

– Jos Pierrellä on hyvä auto, hän on aina kärkitaistossa mukana, jatkaa Tost.

– Pierre on voittanut kisoja, hän on kokenut ja sen lisäksi Red Bullin suojatti.

Gaslyn uran kannalta eletään jollain tapaa ratkaisevia aikoja, sillä paikat kärkitalleissa todellakin ovat kortilla. Ongelman haastavuus piilee myös siinä, että mikäli Perez jatkaa vahvoja otteitaan Red Bullilla, ei heillä ole käytännössä mitään syitä alkaa veivaamaan kuskipalettiaan.