Imolan aika-ajojen ensimmäinen osio saatiin päätökseen. Sydämentykytyksiä faneilleen aiheutti Mercedes-kaksikko. Lewis Hamilton sekä George Russell olivat molemmat tippumassa Q1-osiosta aivan loppuhetkillä.

Lopulta kaksikko onnistui kampeamaan itsensä jatkoon vain muutaman kymmenyksen turvin. Hamilton oli viimeinen jatkoonpääsijä neljän tuhannesosan erolla.

Rataolosuhteet parantuivat aamun vesisateen jälkeen session edetessä. Lopulta pehmeä rengas oli nopein vaihtoehto ja se näkyi Ferrareiden sekä Red Bullin kyydissä. Alfa Romeon Zhou Guanyu ajoi myös loistavasti ollessaan peräti neljäs. Myös Valtteri Bottas on jatkossa sijalla 13.

Myös yksi punainen lippu nähtiin Williamsin Alex Albonin toimesta. Thaikuljettajan takajarrut syttyivät tuleen kesken kierroksen. Samanlainen tilanne nähtiin Bahrainin talvitesteissä tallikaveri Nicholas Latifin kohdalta.

Sessiosta karsiutuivat Williamsit, AlphaTaurit sekä Esteban Ocon.