F1-toimittaja Joe Saward raportoi alkuviikosta, että kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on lähellä solmia kaksivuotisen jatkosopimuksen Alpine-tallin kanssa.

Espanjalainen palasi kuninkuusluokkaan viime kaudella muutaman sapattivuoden jälkeen. Alonson paluu on ollut säväyttävä. 40-vuotias osoitti viime kaudella olevansa vielä yksi sarjan parhaista kuljettajista. Tähän kauteen asti sopimuksen solminut Alonso on ollut selvä tavoitteistaan: vain mestaruus kelpaa.

Keskikastissa majaileva Alpine on silti tehnyt kokeneeseen espanjalaiseen sellaisen vaikutuksen, että mies on valmis solmimaan jatkosopimuksen. Sawardin tietojen mukaan miehen jatkopahvi päättyisi kauden 2024 päätteeksi.

Tämä laittaisi kuitenkin Alpine-lupaus Oscar Piastrin tien tukkoon F1-sarjaan. Piastri on yksi viime vuosien kuumimmista F1-lupauksista, mutta Esteban Oconin sekä Alonson jatkosopimukset estävät australialaisen ylennyksen kuninkuusluokkaan ranskalaistallin riveissä.

Viime viikkoina puheet ovatkin ympäröineet Williamsia sekä nyt tuoreiten Haasia. Williams harkitsee Sky Sportsin tietojen mukaan Piastrin palkkaamista, jos Alpine antaa tähän luvan. Myös Mick Schumacher haasilla voi menettää paikkansa australialaiselle.