Aston Martinilla ajavan Sebastian Vettelin tulisi pikku hiljaa ripustaa ajohansikkaansa naulaan, neuvoo entinen Minardi-tallin päällikkö Giancarlo Minardi.

Nelinkertainen maailmanmestari teki katastrofaalisen paluun kilparadoille missattuaan kaksi ensimmäistä kilpailua koronaviruksen takia. Vettelin saldo Albert Parkin radalla oli karua lueteltavaa, sillä yksikään viikonlopun viidestä ajosessiosta ei sujunut ongelmitta.

Kokeneen saksalaisen viikonloppuun mahtui kaksi ulosajoa, kaksi sakkoa ja Aston Martinin tekniset ongelmat päälle. Vettel ehti sunnuntain osakilpailussa ulkoiluttaa AMR22-kilpuriaan kertaalleen hietikollakin radan viimeisessä sektorissa, ennen kuin pamautti autonsa lopullisesti palasiksi kierroksella 23 tuoden turva-auton radalle.

74-vuotias Minardi, joka johti omalla nimellään kulkenutta tiimiään F1-sarjassa vuodet 1985-2005 ohjeistaa Vetteliä siirtymään syrjään, sillä homma ei enää rokkaa, eikä hänellä ole mitään saavutettavaa.

– Hän oli epäonninen missattuaan kaksi ensimmäistä kilpailua koronan takia, sanoo Minardi, joka toimii nykyään Imolan F1-radan presidenttinä.

– Mutta hänen pitäisi lopettaa. Hänellä on paljon rahaa, hän on voittanut runsaasti mestaruuksia, eikä hän tule voittamaan enää yhtäkään kilpailua, sanoi Minardi saksalaisesta.

Aston Martinin ongelmat eivät rajoitu vain kuljettajien tunarointiin. Vihreiden autojen alkukausi on ollut katastrofaalinen, sillä auto on hitauden lisäksi myös epäluotettava. Aston Martin on ainut talli kolmen osakilpailun jälkeen, joka on jäänyt kokonaan pisteittä.

Alla olevalta videolta näet vielä kerran Vettelin keskeytykseen johtaneen ulosajon.

Lähde: PlanetF1.com