Alpine-tallin Fernando Alonson Saudi-Arabian GP:ssä käyttämä voimayksikkö on poissa pelistä, vahvistaa tallin toimitusjohtaja Laurent Rossi.

Kokenut espanjalainen väläytteli vahvaa vauhtia Jeddan katuradalla ajetussa kilpailussa, mutta tekninen vika vei sijoituksen kuuden joukosta, kun kilpailu jäi kesken. Ranskalaistallissa huomattiin moottorissa merkittävä ongelma ja Alonson kilpailu päätettiin jättää kesken siinä toivossa, että Renaultin myllyn pystyisi vielä pelastamaan.

Toisin kuitenkin kävi ja tämä tarkoittaa sitä, että kolmesta sallitusta voimayksiköstä Alonsolla on enää kaksi käytössä ennen moottorirangaistuksia. Tilanne on melko karu, sillä kuluvaa kautta on ehditty ajamaan vasta kahden kilpailun verran.

– Vesipumppu oli viallinen, joten olemme paikallistaneet ongelman, paljasti Rossi Auto Hebdolle.

Ongelma sinällään ei kuulosta siltä, että koko moottori olisi mennyttä, mutta Renaultin moottorifilosofiassa tilanne on vakava.

– Ongelma piilee siinä, että tämä osa on integroituna moottoriimme, jatkaa Alpine-pomo.

– Se lopulta irtosi ja putosi moottoriin. Mikäli olisimme halunneet korjata sen, olisi se tarkoittanut sinetin rikkomista.

– Täten moottori on meidän kantilta menetetty, vaikka se ei fyysisesti ollutkaan kovin vaurioitunut. Nyt meillä on kuitenkin yksi moottori vähemmän, harmitteli Rossi.

Alpine-talli on kerännyt kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta yhteensä 16 MM-pistettä, jolla irtoaa valmistajien sarjassa tällä hetkellä mukiinmenevästi neljäs sija. Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa.