Aiemmin tässä kuussa uutisoitiin Volkswagen-yhtymän olevan kiinnostuneita liittymään mahdollisesti jopa kahden brändinsä voimin F1-sarjaan Audin sekä Porschen myötä.

Siinä missä Porschen uskotaan muodostavan liiton Red Bull -tallin kanssa, on Audin mahdolliset kuviot kuninkuusluokassa epäselvempiä, vaikka heidätkin on ohuesti liitetty McLareniin ja Sauberiin (Alfa Romeoon).

Tallipomoilta udeltiin fiiliksiä saksalaisen autoteollisuusyrityksen mahdollisesta liittymisestä F1-sarjaan. Aston Martinin tallipäällikkö Mike Krack sanoo kaikkien olevan varmasti kiinnostuneita moisen jättivalmistajan kanssa työskentelemisestä.

– Se on varmasti äärimmäisen houkuttelevaa jokaiselle tallille, jolla ei ole omaa valmistajan tukea taustalla, sanoo Krack.

– Joten valehtelisin jos sanoisin, ettemme ole kiinnostuneita puhumaan heidän kanssaan sellaisesta mahdollisuudesta.

F1-tallien operoidessa tätä nykyä budjettikaton alla, olisi Audin kaltaisen valmistajan yhteistyö keskikastin tiimille suuri mahdollisuus nousta taisteluun jopa kirkkaimman kärjen kanssa. Williamsin tallipäällikkö Jost Capito kertoo heidän olevansa myös kiinnostuneita, mutta hän ei vielä ota Audin liittymispuheita täysin tosissaan.

– Mielestäni he eivät ole vielä päättäneet lähtevänsä mukaan, sillä mielestäni he ovat vain kertoneet katselevansa sitä, joten tilanne on vielä täysin erilainen, sanoo Capito.

Haas-tallilla on tällä hetkellä erittäin tiiviit välit Ferrariin, sillä he käyttävät runsaasti italialaistallin valmistamia osia sekä voimayksiköitä. Siitä huolimatta värikäs tallipomo Günther Steiner ei jättäisi ainakaan keskusteluita käymättä Audin kanssa.

– Kuten Mike (Krack) tuossa aiemmin sanoi, niin kuka muka ei puhuisi heidän kanssaan? Mutta ei meillä ainakaan ole ollut vielä mitään keskusteluita, sanoi Haas-päällikkö.

FIA esitteli viime vuoden lopulla uusien moottorisääntöjen konseptin, jotka tulevat voimaan kaudeksi 2026. Uusien moottoreiden on tarkoitus olla huomattavasti edullisempia valmistaa, jonka pitäisi houkutella lisää moottorivalmistajia F1-sarjaan.