Valmistajien MM-sarjan hallitsevan maailmanmestarin Mercedeksen kausi Formula 1:ssä käynnistyi takkuisasti Bahrainin GP:ssä, vaikka Lewis Hamilton kapusikin lopulta palkintopallille Sakhirissa.

Ongelmissa olivat myös kaikki Mercedeksen asiakastallit, mikä kirvoitti kysymyksen siitä, että onko tallin uusi moottoriyksikkö riittävä kilpailijoihin verrattuna. Ennen turva-autoa Bahrainin GP:ssä kuusi viimeistä sijaa olivat kaikki Mercedeksen moottoreilla varustettujen autojen hallussa.

– Ei siitä ainakaan apua ole. Olemme selvästi muita jäljessä sen osalta, McLaren-kuljettaja Lando Norris sanoi Racing News 365:n mukaan Mercedes-moottorista.

Myös Aston Martinilla oltiin samoilla linjoilla. Maanmiestään Sebastian Vetteliä tuurannut Nico Hülkenberg ei ollut vakuuttunut moottorista.

– Edes DRS:n avulla en saanut kiinni muita. Meillä ei vain ollut suoravauhtia, saksalainen sanoi.

Aston Martin -pomo Mike Krackin mukaan Mercedes-moottorin vajavaisuus oli jo tiedossa tallilla. Krack kuitenkin ottaa syytä myös tallin itsensä niskoille.

– Meillä oli tällainen käsitys jo varhaisessa vaiheessa. Mercedeksen tehdastalli oli kuitenkin sijoilla kolme ja neljä, joten kyllä silläkin pärjää. Ensiksi meidän pitää rakentaa nopeampi auto ennen kuin voimme puhua tästä aiheesta enempää, Krack sanoi.