F1-kauden 2022 voimasuhteista saatiin ensimmäiset todelliset maistiaiset Bahrainin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Tulevasta kaudesta on tulossa ennennäkemättömän mielenkiintoinen, kirjoittaa SuomiF1-sivuston toimittaja Eetu Lehtonen.

Lauantaina Bahrainin GP:n aika-ajoissa nähtiin ensimmäistä kertaa uusien autojen todelliset voimasuhteet ja F1-romantikon näkökulmasta tilanne on kenties herkullisempi kuin vuosikausiin.

Pakka on täysin sekaisin ja sarjaa viime kaudet hallinnut Mercedes tuntuu olevan tällä hetkellä hätää kärsimässä. Hopeanuolet jäivät aika-ajoissa vaatimattomasti sijoille viisi ja yhdeksän. Niin utopistiselta kuin se kuulostaakin, niin Haas-tallin Kevin Magnussen oli nopeampi kuin Mercedeksen George Russell.

”Niin utopistiselta kuin se kuulostaakiin, niin Haas-tallin Kevin Magnussen oli nopeampi kuin Mercedeksen George Russell”

Vaikka ainuttakaan osakilpailua ei olla ajettu, uskallan ennustaa F1-kaudesta 2022 tulevan todella herkullisen. Käsikirjoitusta on ehditty raapustaa vasta yhden aika-ajon verran ja pelkästään Maranellon korskean orin laukkaaminen omalla paikallaan tarjoaa kylmiä väreitä.

Laji on kaivannut punaisia autoja takaisin kärkikamppailuun ja kuumimman kärjenkin takana tullaan kirjoittamaan unohtumattomia sankaritarinoita. Kevin Magnussen teki viime hetkellä paluun viime vuodet joukon hännillä rämpineeseen Haas-talliin ja tanskalaisen kyyti on ollut ensimetreistä saakka odottamattoman kovaa.

Korona puraisi Sebastian Vetteliä ja Nico Hülkenberg sai jälleen kerran kaivaa ripeään tahtiin ajohaalarit kaapistaan. Kokenut saksalainen todisti uudemman kerran kuuluvansa F1-sarjaan pätkimällä tallikaveri Lance Strollin.

Eikä tässä vielä kaikki. Mitä teki Alfa Romeolle hypännyt Valtteri Bottas? Suomalainen repi kaiken irti uudesta työkalustaan ja raivasi itsensä Magnussenin tapaan toisen Mercedeksen edelle. Suomilasien läpi katsellessa tilanteen teki vieläkin herkullisemmaksi se tosiasia, että nimenomaan nastolalaisen Mercedekseltä sivuuttanut Russell jäi taakse.

Alfa Romeo ja Haas ovat lähtöruudukossa toisen Mercedeksen edellä ja pelkästään se laittaa jo hieman päätä pyörälle ja odotusarvot tulevaa kautta kohtaan ovat pilvissä. Eihän tässä malta odottaa, kuinka tilanne kehittyy ja ketkä onnistuvat pitämään päänsä pinnan yläpuolella.

Mercedestä ei kuitenkaan voi koskaan laskea pois kärkikamppailusta, eikä sitä kannata tehdä nytkään. Saksalaisvalmistajan kilpurit tuskin sunnuntaina taistelevat voitosta, mutta rohkenen väittää, että muutaman kilpailun kuluessa meillä saattaa olla vähintään kolme tallia voittotaistossa.

Sunnuntaina todenteolla käynnistyvästä F1-kaudesta on tulossa äärimmäisen jännittävä, joten hypätkää kyytiin ja nauttikaa.

Eetu Lehtonen

Twitter: EetuLehtonen9