Haasin entinen nimikkosponsori sekä kilpakuljettaja Nikita Mazepinin suuri tukija Uralkali on ilmoittanut keskiviikkona vaativansa vuoden 2022 sijoituksiaan amerikkalaistallilta takaisin.

Venäläisfirman sopimus Haasin kanssa purettiin tallin toimesta viikonloppuna. Syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutama viikko sitten. Samalla Haas antoi lähtöpassit myös Mazepinille, jonka avulla Uralkali-sopimus alun perin syntyi.

Uralkali ei ole kuitenkaan poistumassa F1-näyttämöltä hiljaisesti. Firman mielestä sopimuksen purku ei ole tapahtunut oikealla tavalla, joten se haluaa sijoittamansa sponsorirahat kaudelle 2022 takaisin tallilta.

– Sopimuksen purkaminen on järjetöntä. Mielestämme urheilu tulisi aina erottaa politiikasta sekä muista ulkopuolisista tekijöistä, Uralkalin tiedotteessa kerrotaan.

Mazepin sekä Uralkali ovat luomassa säätiön urheilijoille, joilta evätään mahdollisuus kilpailla kansainvälisesti. Tämä pitää sisällään tällä hetkellä paljon venäläis -sekä valkovenäläisurheilijoita. Säätiön rahoittaa Haasille tarkoitettu sponsoriraha.

– Näitä urheilijoita rangaistaan sen perusteella, minkä maan passin he omistavat, Mazepin kommentoi keskiviikkona.

Haas ei ole toistaiseksi paljastanut kauden 2022 kilpakuskiaan Mick Schumacherin rinnalle. Tallilta jää välistä myös Barhainin talvitestien ensimmäinen sessio.