Haasin F1-tallin omistaja Gene Haas sanoo heillä olevan useita eri vaihtoehtoja viime viikonloppuna syrjäytetyn Nikita Mazepinin tilalle.

Haasin tallipomo Guenther Steiner ehti jo kertomaan heidän testi -ja varakuljettaja Pietro Fittipaldin olevan ensisijainen vaihtoehto syrjäytetyn venäläiskuljettajan tilalle, mutta Haasin omistajan mukaan he harkitsevat vielä eri vaihtoehtoja.

Haasin mukaan he etsivät sellaista kuljettajaa, joka kykenee pitkällä tähtäimellä sitoutumaan amerikkalaistallin projektiin. Samalla omistaja kertoi myös ajankohdan, jolloin päätöksen tulee olla tehtynä.

– Olemme prosessissa siinä vaiheessa, jossa katsomme useita eri vaihtoehtoja. Katsomme ketä on saatavilla ja meillä on joku jo keskiviikkoon mennessä, sanoo Haas AP Newsille.

Haas kertoi Fittipaldin olevan kuitenkin joka tapauksessa puikoissa Bahrainin talvitesteissä, jotka ajetaan tällä viikolla.

– Pietro on ehdottomasti mukana. Sitä varten hän meillä on, koska hän on testikuljettaja, jatkaa Haas.

Amerikkalaistiimi ajatti viime kaudella kahta tulokaskuljettajaa ja nyt Mazepinin sivuuttamisen myötä tallilla on jälleen mahdollisuus hankkia kokeneemman kaartin kuljettaja Mick Schumacherin aisapariksi.

– Uskon meidän hamuavan jonkun, jolla on hieman enemmän kokemusta. Meidän vain täytyy katsoa, ketkä ovat vapaana, paljasti Haas.

Kuskispekulaatioissa on ollut vahvasti esillä viime kaudella Alfa Romeolla ajanut Ferrari-suojatti Antonio Giovinazzi. Italialaisella on Formula E -diilissään purkupykälä, mikäli paikka kuninkuusluokasta avautuu jälleen. Haas käyttää myös Ferrarin moottoreita, joten linkki on ainakin selvä.

Uutisia Haasin kuljettajavalinnoista onkin siis lupa odottaa jo keskiviikkoon mennessä.