Entinen Red Bullin Formula 1 -kuljettaja Daniil Kvjat on saamassa lähtöpassit FIA:n WEC-sarjasta. Asiasta kertoo Racing News 365 -sivusto. Kvjat eikä hänen tallinsa, venäläisen G-Drive Racingin, omistaja Roman Rusinov kumpikaan ole allekirjoittaneet FIA:n neutraaliuteen ja rauhaan sitovaa asiakirjaa.

FIA vaati kaikkia venäläiskuljettajia ja talleja sitoutumaan Ukrainan sodan takia kyseiseen sopimukseen. Sopimuksen mukaan venäläiskuljettajat eivät saa tuoda esiin Venäjän lippuja tai muita maahan liitettäviä symboleita asuissaan, autoissaan tai sosiaalisen median tileillään. He eivät myöskään saa osoittaa minkäänlaista tukea Venäjän tai Vladimir Putinin sotatoimille Ukrainassa.

Viimeinen päivämäärä sopimuksen allekirjoittamiseen oli viime perjantaina kello 20 Keski-Euroopan aikaa. Racing News 365:n mukaan Kvjat, 27, ei allekirjoittanut sopimusta ajoissa. Venäläinen ei suostunut kommentoimaan asiaa RN365-sivustolle tiedusteluista huolimatta.

Kvjatin oli määrä osallistua G-Drive Racingin riveissä tulevalla kaudella WEC-sarjaan, jossa ajetaan muun muassa Le Mansin legendaarinen 24 tunnin ajo. Sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen tarkoittaa sitä, että Kvjat ei saa kilpailla missään FIA:n alaisissa sarjoissa.