MM-sarjan kärkinimi Charles Leclerc puolustaa F1-sarjan kiisteltyä DRS-järjestelmää. Avattava takasiipi on ollut mukana sarjassa jo vuosia.

Ohittamista helpommaksi luotu järjestelmä on kuitenkin jatkuvan kiistelyn aiheena moottoriurheilupiireissä. Monet ovat sitä mieltä, että DRS tekee kilpailemisesta liian keinotekoista. Keskustelua järjestelmän ympärillä kasvatti Jeddassa nähty ”kissa ja hiirileikki” Leclercin sekä Max Verstappenin välillä.

Monacolainen uskoo, että DRS on vielä tarpeellinen väline kuninkuusluokassa, jotta kilpailuiden jännitys pysyisi yllä.

– DRS:n täytyy pysyä sarjassa tällä hetkellä. Muuten kilpailuista tulisi todella tylsiä, Leclerc kommentoi Motorsport.comille.

– Vaikka toisen auton seuraaminen onkin ollut helpompaa tällä kaudella, niin ei se mielestäni ole tarpeeksi DRS:n poistamiselle. Minä itse nautin siitä. Se antaa uudenlaisen strategian ohittamiselle sekä puolustamiselle.

– Se on osa kilpailua.