Alfa Romeo kokee viimein omaavansa sellaisen paketin, jolla talli voi taistella tasaisesti keskikastissa pisteistä. Edellisten suurten sääntömuutosten osuessa sarjaan kaudella 2017, oli talli pahnanpohjimmainen, noin neljä sekuntia Mercedestä perässä.

Syynä tähän oli tallin suuret rahoitushuolet. Tämä seikka ratkesi vasta viime kauden puolessa välissä.

Tallin mukaan vuoden 2017 heikko suoritus jätti tallin takamatkalle koko edellisenä kehityssyklinä. Turvatun rahoituksen sekä suuremman tiimin ansiosta Alfa Romeo on valmis taisteluun jo heti kauden alusta lähtien.

– Maksoimme kovaa hintaa siitä kaudesta viimeisinä vuosina, tallin tekninen johtaja Jan Monchaux kommentoi The Race -julkaisulle.

– Ihmisillä on todella lyhyt muisti. Vuonna 2017 talli oli täysin erilainen. Meillä oli käytössä vuoden vanha Ferrarin moottori, tiimissä oli paljon vähemmän väkeä sekä rahoitusta. He tekivät silloin minkä pystyivät.

– Mutta auto oli silti noin neljä-viisi sekuntia kärkeä perässä. Viime vuosina olemme kehittäneet enemmän muihin verrattuna, sillä matkaa oli niin paljon.

– Joten nyt haluaisin, että matkamme kärkeen ei olisi enää niin suuri. Näyttää siltä, että keskikasti on jo saavutettu.

Tallin teknisistä murheista talvitesteissä huolimatta, autossa tuntuu olevan vauhtia. Valtteri Bottas kellotti toisissa harjoituksissa kuudenneksi nopeimman ajan.