Red Bullin kuljettaja-akatemian nuori lupaus Juri Vips pyrkii todistamaan olevansa tulevaisuudessa F1-tason kuljettaja. 21-vuotiaasta tulisi F1-historian ensimmäinen virolainen kilpakuski.

RB:n kuljettaja-akatemia on tuottanut viime vuosina paljon kuljettajia kuninkuusluokkaan. Max Verstappen, Carlos Sainz, Pierre Gasly sekä tuorein valmistuja Yuki Tsunoda ovat raataneet energiajuomatallin riveissä vuosia.

Vipsille ei ole annettu tiettyjä tavoitteita tulevalle kaudelle. Hänen tulee vain osoittaa F2-sarjassa olevansa kuninkuusluokan arvoinen.

– En ole saanut Red Bullilta mitään tiettyä tavoitetta, kuten mestaruuden voittaminen. Minun tulee vain näyttää kykyni, Vips kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

Vips pääsi testaamaan Red Bullin vuoden 2021 kilpuria Abu Dhabissa nuorten kuljettajien testissä. Virolainen sai saman kunnian myös vuonna 2020.

– Oli hienoa päästä ajamaan Red Bullia testissä. Pystyin tuntemaan, kuinka paljon auto oli muuttunut kahdessa vuodessa. Testipäivät ovat tärkeitä, sillä silloin pystyn kommunikoimaan suoraan tallin kanssa siitä, miltä suoritukseni näyttää.

– F2-sarjassa voi toki arvioida kuljettajan potentiaalia, mutta vasta F1-autossa kuljettajan todellinen kyky tulee esiin. Pieniä yksityiskohtia on hallittavana niin paljon.

Vips ajaa ensi kaudella Hitechin riveissä. Virolainen on innoissaan mahdollisuudesta, mutta pitää silti mestaruushaaveita pieninä.

– Olen todella kiitollinen siitä, että saan ylipäätään ajaa sarjassa. Mielestäni meillä oli potentiaalia viime kaudella, mutta lopulta vuotemme ei ollut kovin hyvä. Olen todella innoissani meidän mahdollisuuksistamme tänä vuonna ja toivottavasti pääsemme haastamaan jopa PREMA:n.

– Mestaruustaistossa heitä on kuitenkin vaikea päihittää. He tuntuvat painivan ihan eri sarjassa muihin verrattuna.

Vips oli viime kauden F2-mestaruustaistossa kuudes.