Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljastaa heidän tallinsa painivan suuren ongelman kanssa liittyen auton painoon.

Viime viikolla uuden aikakauden F1-raketit säntäsivät ensimmäistä kertaa radalle Barcelonan talvitesteissä Espanjassa. Testipäivinä ajetuista kierrosajoista ei voi vetää suurempia johtopäätöksiä vaan kyse oli enemmänkin siitä, että kuka on eniten hukassa.

Markon mukaan heidän tallinsa uusi RB18-auto on eittämättä ylipainoinen. Tilanne ei kuitenkaan ole niin huolestuttava kuin voisi kuvitella, sillä muilla talleilla raportoidaan myös olevan samanlaisia vaikeuksia.

Päänvaivaa tuottaa uuden aikakauden autot sekä sääntömuutokset. Kilpureiden minipainoa on nostettu 795 kiloon, joka on 43 kiloa viime kautta enemmän, mutta siitä huolimatta tiimeillä on ollut vaikeuksia saada ihannepainoa saavutetuksi.

Syinä tähän ovat muun muassa uudet 18 tuumaiset renkaat ja vanteet, joiden myötä myös jarrujen kokoa on jouduttu suurentamaan. Sen lisäksi autoihin on tehty rakenteellisia muutoksia turvallisuuden parantamiseksi, joka tuo myös haasteensa painon suhteen.

Viime kaudella Max Verstappenille mestaruusauton tarjonneella Red Bullilla onkin vaikeuksia hieroa autostaan ylimääräistä painoa pois.

– Ainut ongelmamme on paino, mutta kaikilla talleilla on se, sanoo Marko Motorsport-Magazinelle.

– Luojan kiitos minimipainoa on jo nostettu, mutta meillä on silti paljon töitä ennen ensimmäistä kisaa.

Itävaltalainen toivoo vielä ennen kautta järjestettävässä tallien palaverissa päätettävän minipainon nostosta. Näin myöhäisessä vaiheessa sääntöjen muuttaminen vaatisi kuitenkin vähintään kahdeksan tiimin hyväksynnän, joka lienee epätodennäköistä.

Tässä tapauksessa ainakin kahdella tallilla olisi painoasiat uuden kilpurinsa suhteen hanskassa. Auto Motor und Sportin mukaan yksi näistä talleista on Valtteri Bottaksen edustama Alfa Romeo, eikä McLaren-tallikaan ole kaukana.

– Vain Alfa Romeolla ei pitäisi olla ongelmaa, lukee saksalaismedian julkaisussa.

Marko itse oli paikalla seuraamassa ensimmäisiä talvitestejä ja kertoi oman analyysinsä kolmen päivän testirupeaman näkemästään. Itävaltalaisen mukaan Ferrari näytti ”kerrankin” hyvältä, mutta kyseenalaisti Maranellon orien bensakuormien määrän. McLarenista puolestaan Marko totesi heidän tehneen hyviä aikoja vain houkutellakseen lisää sponsoreita.

Talvitestit jatkuvat Bahrainissa 10. -12. maaliskuuta.