Haas-talli tiedotti viime viikon perjantaina, että talli joutuu harkitsemaan nimikkosponsorisopimustaan venäläisen Uralkalin kanssa uudestaan. Talli poisti firman logot sekä värit autoistaan viimeiseksi testipäiväksi.

Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan myös toisen vuoden kuski Nikita Mazepinin jatko tallin riveissä on epävarmaa. Ei ole mikään salaisuus, että venäläinen otettiin kisakuljettajaksi puhtaasti Uralkalin tuoman rahasumman takia.

Nyt jos Mazepinin mukana tullut noin 30 miljoonan euron rahabonus jää saamatta, voi talli hyvinkin etsiä toista kuljettajaa muualta. Mazepinin temput radalla aiheuttivat paljon kohua erityisesti viime kauden alussa.

Vaikka päätöksiä ei ole vielä tehty, niin on tallin monivuotinen varakuljettaja Pietro Fittipaldi etunenässä nappaamaan paikan tallista, jos sellainen Mazepinin lähdön takia avautuu. Muista vaihtoehdoista Steiner ei ole suostunut puhumaan.

Venäjän hyökkäyksen myötä myös F1-sarja ilmoitti, ettei maassa ajettaisi osakilpailua näissä vallitsevissa oloissa.