Aston Martinin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel kertoo ensi kauden olevan todellinen testi brittitallin tasosta kuninkuusluokassa.

Vettelin mukaan heidän viime kautinen päätöksensä autonsa kehitystyön jäädyttämisen suhteen esti tallia näyttämästä täyttä potentiaaliaan.

– Toivon, että olemme paljon paremmassa kunnossa kuin viime vuonna. Tänä vuonna kykenemme tekemään auton kehitystyötä, johon emme viime kaudella pystyneet kuin ehkä ensimmäisellä kolmanneksella, sanoi Vettel tiimin uuden AMR22-auton julkistustilaisuuden yhteydessä.

– Tosin viime kaudella jo tiesimme, että kausi tulee olemaan pitkä ja vaikea, joten toivomme parempaa.

Aston Martinilla koetaan suuria muutoksia heidän omistajansa Lawrence Strollin alaisuudessa. Muutoksia on tehty ylempiäkin henkilöitä myöten, kun tallipäällikkö Otmas Szafnauer jätti tiimin. Hänen tilalleen tiimipäällikön penkille nimitettiin Mike Krack.

Nelinkertaiselta mestarilta udeltiinkin mahdollisia vaikutuksia tallin nopeaan kasvuun ja avainhenkilöiden vaihtuvuuteen.

– Se on totta, että tiimi on kasvamassa. Muutokset johdossa aiheuttavat aina pientä takeltelua ja niistä kestää hetken päästä ylitse, jatkaa Vettel.

– Toivottavasti saamme paketin kasaan. Mielestäni tämä vuosi tulee olemaan tositesti meille ja näemme, kuinka hyviä olemme.

Saksalaisen puheesta oli aistittavissa pientä haikeutta Szafnauerin lähdön myötä, mutta kokenut konkari odottaa kuitenkin innolla työskentelyä uuden tallipäällikön kanssa.

– Olen aina pitänyt Otmarista ja tulin hyvin toimeen hänen kanssaan. Mielestäni on vaikeaa, olla tulematta hänen kanssaan toimeen, kehuu Vettel entistä tallipomoaan.

– Hänellä oli todellakin keskeinen rooli tallissa. Monet tiestivät hänet, koska hän oli ollut tallissa niin kauan ja onhan se tietysti suuri muutos.

– Mutta odotan innolla, sillä Mike (Krack) on mahtava ja pääsemme jälleen työskentelemään yhdessä, sanaili kausien 2010-13 maailmanmestari.