Aston Martin -kuljettaja Lance Stroll ei ole tyytyväinen kilpailutapahtumiin Abu Dhabin GP:n lopussa. Yksi F1-historian suurimmista kohtuista nähtiin kilpailunjohtaja Michael Masin muovatessa sääntöjä viime hetken jännityksen vuoksi.

Austraalialainen jatkoi kilpailua kauden viimeisellä kierroksella normaalien turva-autosääntöjen vastaisesti. Masi päästi vain osan kierroksella ohitetuista autoista letkan ohitse, tarkemmin sanottuna mestaruuskandidaattien Lewis Hamiltonin sekä Max Verstappenin välissä olevat kuskit.

Sääntöjen mukaan jokaisen tai ei yhdenkään kierroksella ohitetun auton tulee päästä omalle paikalleen ennen kisaamisen jatkumista. Nyt muutama ohitse päästetty auto ei ehtinyt ykkössektoria pidemmälle ennen vihreiden valojen syttymistä.

Väärälle paikalle kilpailussa jäänyt Stroll ei voi ymmärtää Masin sääntömuutoksia kauden loppuhetkillä.

– Minun mielestäni se oli naurettavaa. Emme jatkaneet kilpailua sillä tavalla, miten olisi kuuluut, Stroll kommentoi Aston Martinin uuden auton lanseeraustilaisuudessa.

– Ei sääntöjä voi muuttaa kilpailun puolivälissä tai sen loppupuolella. Nyt puolet autoista saivat ohittaa. Minä olin valitettavasti siinä ryhmässä, joka ei saanut ohittaa. Olisin voinut käyttää pehmeitä renkaita edetäkseni, mutta ei sitä tiedä.

– Tällaista ei ole koskaan tehty aiemmin. Minusta sääntöjen tulisi olla samoja läpi kauden.

– Ymmärrän, että katsojat halusivat nähdä mestaruustaistelun radalla kauden loppuhetkillä, mutta ei sääntöjä voi muuttaa tuolla tavalla.

Verstappen kruunattiin lopulta kauden 2021 mestariksi. Mercedes taisteli lopputulosta vastaan, mutta muutosta saksalaistalli ei tulokseen saanut. FIA:lla on käynnissä myös sisäinen tutkinta Abu Dhabin tapahtumiin.