Alpinen toimitusjohtaja Laurent Rossi on paljastanut huolestuttavan piirteen tallin uudesta Renault-moottorista. F1-tallit ovat joutuneet valmistautumaan seuraavan neljän vuoden ajan kestävään moottorijäädytykseen, jonka aikana voimanlähteitä ei kehitetä tämän sukupolven kilpureihin lähes lainkaan.

Tallit yrittävät siis onnistua saamaan mahdollisimman hyvän koneen kaudelle 2022. Yksi suurimmista muutoksista on uuden biopolttoaineen käyttäminen tulevalla kaudella.

Renault on rakentanut tulevalle kaudelle kokonaan uuden moottorin. Ranskalaisvalmistaja on käyttänyt hyödykseen Mercedeksen kehittämää jaettua turbo -sekä kompressorikonseptia.

Talli on kuitenkin törmännyt rutkasti luotettavuusongelmiin testatessaan konetta. Monen huolenaiheeksi Rossi on kommentoinut medialle, että talli on päättänyt valita suorituskyvyn luotettavuuden edelle.

– Viimeisen vuoden aikana olemme törmänneet siihen, että uuden moottorin luotettavuus on pettänyt muutamia kertoja. Tämä on kuitenkin ollut meidän oma valintamme.

– Olemme ennen pelanneet moottorikehityksen liian turvallisesti. Meillä on ollut luotettava moottori, mutta suorituskyky ei ole riittänyt.

– Tämän takia olen tehnyt heille kantani selväksi. Puskekaa suorituskykyä niin pitkälle kuin saatte, en välitä luotettavuudesta. Haluan mielummin, että meillä on nopea moottori, eikä luotettava kone, jonka suorituskyky ei riitä.

Alpine paljastaa uuden aikakauden kilpurinsa maanantaina.