Pitkän F1-uransa viime joulukuussa päättänyt Kimi Räikkönen jatkaa bensankatkuisessa maailmassa mukana olemista. Lajina vähemmän yllättäen motocross, jonka parissa suomalainen on harrastanut pitkään jo F1-uransa aikanakin.

Nyt Räikkönen asettuu kuitenkin vakavammin lajin pariin, kun kivenkova rattimies ottaa ohjat MXGP-sarjassa Kawasakin tehdastiimin päällikkönä yhdessä Antti Pyrhösen kanssa. Pyrhönen on myös alan mies ja entinen motocross-ammattilainen.

Hommat eivät suinkaan ole vieraita, sillä he ovat yhdessä pyörittäneet jo vuosia Räikkösen perustamaa Ice One Racing -tallia. Nyt he kuitenkin toimivat Kawasakin täydellä tuella tulevalla kaudella, joka alkaa helmikuun 20. päivä Britannian Matterley Basinissa.

– Ei ole salaisuus, että motocross on ollut yksi suurimmista intohimoistani monien vuosien ajan, mutta tämän tiimin osalta sitä ei voi kutsua harrastukseksi, sanoo Räikkönen MXGP:n tiedotteessa.

– Se on erittäin vakavaa, keskittynyttä ja pyrimme tekemään parasta mahdollista työtä.

Räikkönen kertoo F1-uran päättymisen avanneen hänelle mahdollisuuden keskittyä tulevaan projektiin tosissaan, vaikkakaan kokenut kilpa-ajaja ei päivittäin tiimin toiminnassa olekaan mukana.

– Olemme kaikki iloisia siitä, että Kawasaki päätti valita meidät tehdastallikseen, ilakoi Räikkönen.

– Tiedän mahdollisuuksien menestyä olevan paremmat Kawasakin suoran tuen takia, joten tämä on meille suuri mahdollisuus.

MXGP:n on tarkoitus ajaa myös Suomessa osakilpailu tänä vuonna Kymiringillä 14. elokuuta. Viime kaudella Suomen osakilpailu peruuntui koronapandemian asettamien haasteiden takia.