Jatkuva kolarointi jätti jälkensä: Ferrari-pomolta huolestuttavia uutisia italialaistallin kehityksestä

© Kuva: Getty Images

Ferrari palasi takaisin kärkikolmikkoon kaudella 2021 karmaisevan ohivuoden jälkeen. Tallin kuljettajakaksikko Carlos Sainz sekä Charles Leclerc suorittivat tasaisesti kauden alun kompastelun jälkeen.

Kaksikko kunnostautui kuitenkin italialaistallin päänsäryksi kolaroimiseen kauden aikana. Erityisesti Leclerc tuhosi kilpuriaan yli kolmen miljoonan euron edestä kauden aikana. Vain Haasin Mick Schumacher aiheutti hintavampaa tuhoa kilpurilleen.

Ferrarin kilpailutoimenjohtaja Laurent Mekies toivoo kolaroinnin vähentyvän. Uuden kulukaton takia tallien tulee tasapainottaa kehitys sekä tallinsa ylläpito 140 miljoonaan euroon. Ranskalaisen mukaan päivitykset tulevat olevaan vähäsiä kauden aikana.

– Käytössämme on vähemmän rahaa kauden aikana, sillä kulukatto on tiukentunut jälleen. Tulemme kehittämään autoa enemmän viime vuoteen verrattuna, mutta jäämme silti reilusti vuosista 2018 ja 2019, Mekies kommentoi RN365-sivustolle.

Mekiesin mukaan Ferrari selvisi Sainzin sekä Leclercin kolareista viime kauden vähäisen kehityksen ansiosta. Ensi kaudella samaa mahdollisuutta ei ole.

– Haluamme kuljettajiemme puskevan rajoilla. Heidän tekemisensä puskee meitä eteenpäin jatkuvasti.

– Emme tule kuitenkaan päivittämään autoa kauden aikana paljoa. Selvisimme kauden 2021 vahingoista vähäisen kehityksen ansiosta. Ensi kaudella tarvitsemme jokaisen sentin auton kehitykseen, joten samanlaista etua meillä ei ole.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.