Vuoden 1997 F1-mestari Jacques Villeneuve ottaa tuttuun tapaansa kantaa Lewis Hamiltonin hiljaiseloon. Seitsenkertainen maailmanmestari on pysynyt pois valokeilasta reilun kuukauden Abu Dhabin GP:n tapahtumien jälkeen.

Osa jopa kyseenalaistaa Hamiltonin aikeita jatkaa F1-sarjassa. Tallipäällikkö Toto Wolff on lyönyt vettä myllyyn kommenteillaan.

Villeneuve kuitenkin uskoo hiljaiselolla olevan erikoisempi merkitys. Mercedes haastoi Max Verstappenin mestaruusvoiton välittömästi päätöskilpailun jälkeen. Koko talli, erityisesti Wolff on ollut hyvin kriittinen kyseisen kilpailun tapahtumista. Raporttien mukaan Hamilton itse ei halunnut tallin edes protestoivan lopputulosta.

Tämän seurauksena Villeneuve väittääkin, että hiljaiselon tarkoitus on etäännyttää Hamilton Mercedeksen sekä Wolffin jatkuvasta kommenttivyörystä.

– Minä tulkitsen Hamiltonin hiljaiselon niin, että hän haluaa ottaa etäisyyttä Wolfiin. Loppujen lopuksi voit vain hävitä tyylillä. Wolff ei näin tehnyt, vaan käyttäytyi kuin olisi pelannut Monopolya. Hän heitti pelilaudan ympäri heti hävitessään, Villeneuve kommentoi RN365-sivuston mukaan.

– Wolff kärsi aikamoisen kolhun imagoonsa sen seurauksena. En usko Hamiltonin haluavan osaa moiseen, varsinkaan kun hän haluaa rakentaa omaa imagoaansa Amerikassa.