Uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden viime kaudella voittanut Max Verstappen on kantanut suuria odotuksia koko kilpailu-uransa. Historian nuorin F1-voittaja teki sopimuksen Red Bullin kanssa 16-vuotiaana ja debytoi reilu vuosi myöhemmin kuninkuusluokassa.

Hollantilaisen isä Jos Verstappen hallitsi poikansa uraa erityisesti karting-vuosina. Entisenä kilpakuljettajan Jos halusi pitää huolen siitä, että hänen poikansa ei toista isänsä virheitä urallaan.

Tämä kunniallinen tavoite aiheutti kuitenkin aluksi harmaita hiuksia Red Bull -leirissä. Organisaation sisartallina oleva Toro Rosso toimi Verstappenin F1-uran ensimmäisenä etappina.

Toro Rosson tallimanageri Graham Watsonin mukaan tallilla oli kätensä täynnä Josin kukkoilun kanssa uran alkuvaiheilla.

– Jos tunsi hukanneensa uransa Benettonilla. Hänen mielestä talli ei kohdellut häntä reilusti. Nämä eivät ole mitään salaisuuksia, vaan julkista tietoa, Watson kommentoi Motorsport.comille.

– Maxin asenne oli selvä. Hän ei halunnut auton rakentuvan hänen tallikaverinsa ympärille. Tallin oli rakennettava menestys hänen kauttaan. Minulle Josin kädenjälki tässä oli selvä.

Watsonin mukaan isä-Verstappen kyseenalaisti Toro Rosson toimintatapoja useasti. Britti joutui lopulta puuttumaan hollantilaisen käytökseen kovasanaisesti.

– Josilla oli ollut hallinta Maxin uran suhteen hänen karting-aikana. Tallimme ei ollut silloin yhtä ammattimainen mitä nyt. Jos luultavasti epäili kykyjämme auttaa hänen poikaansa etenemään urallaan.

– Hän tuli joka päivä taputtamaan minua olkapäälle neuvomaan minua. Jouduin sanomaan hänelle suoraan, että ”Anna nyt jumalauta henkilöstömme tehdä työnsä rauhassa”. Mutta lopulta vasta Red Bull sai hänet rauhoittumaan.