F1-tallien päälliköt ovat jälleen antaneet joka vuotiset äänensä kauden parhaista kuljettajista.

Tänä vuonna äänestykseen osallistuivat kaikki muut tiimit, paitsi Ferrari. Kymmenen kärki muovautui F1-sarjan pistelaskusysteemin mukaan. Tallipomot saivat vastata anonyymisti, jotta tulokset olisivat täysin rehellisiä.

Kärkikaksikkoon ei murtautunut yllätyksiä, sillä parhaan kuljettajan tittelin vei päättyneen F1-kauden tapaan Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen keräsi kaikenkaikkiaan 188 pistettä. Toiseksi äänestyksessä tuli MM-hopeaa saavuttanut Mercedeksen Lewis Hamilton. Seitsenkertainen mestari keräsi kaikenkaikkiaan 174 pistettä.

Kolmen kärjen täytti todellisen läpimurtokautensa kuninkuusluokassa ajanut McLarenin Lando Norris, joka sai F1-pomoilta yhteensä 100 pistettä.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas löytyy äänestyksestä vasta yhdeksänneltä sijalta. Bottas onnistui kertaalleen tällä kaudella ajamaan voittoon ja nappasi tässä äänestyksessä 43 pistettä. Pitkän ja upean uransa päättyneeseen kauteen päättänyt Kimi Räikkönen ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon.

Huomionarvoista listauksessa on se, ettei toinen Red Bull -kuljettaja Sergio Perez vakuuttanut tallipomoja päästäkseen edes kymmenen parhaan joukkoon.

Koko listan näet alta.

Tallipäälliköiden Top-10 -kuljettajat kaudella 2021

  1. Max Verstappen, Red Bull: 188 (pistettä)
  2. Lewis Hamilton, Mercedes: 174
  3. Lando Norris, Mclaren: 100
  4. Carlos Sainz, Ferrari: 70
  5. Fernando Alonso, Alpine: 63
  6. Charles Leclerc, Ferrari: 58
  7. Pierre Gasly, AlphaTauri: 56
  8. George Russell, Williams: 44
  9. Valtteri Bottas, Mercedes: 43
  10. Esteban Ocon, Alpine: 41