Brittiläinen TV-kanava Sky Sports on joutunut vetämään tekemänsä mainoksen pois Red Bullin valituksen johdosta.

Mainoksessa näytetään hidastettuna Britannian GP:n tilannetta, jossa Red Bull -kuljettaja Max Verstappen paiskautui 51G:n voimalla ratavalleihin. Samassa mainoksessa liukuu ruutuun teksti, jossa toivotetaan hyvää joulua.

Kyseisessä onnettomuudessa Verstappen sekä Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton taistelivat kiivaasti kilpailun kärkipaikasta ja tilanne päättyi hurjaan tälliin kovavauhtisessa Copse-mutkassa. Tärsky oli hollantilaisen uran suurin ja Verstappen joutui sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin tilanteen jälkeen.

– Olemme äärettömän pettyneitä, että tällaisia kuvia on näytetty, jossa joku on päätynyt sairaalaan, sanoi Red Bullin edustaja De Telegraafille.

– Tämä on erittäin mautonta ja toivomme sen otettavan pois pian.

Brittiyhtiö poisti mainoksen nopeasti ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerkin kommentoi asiaa. Horner puhuu Verstappenin käyneen koko kuluvan kauden ajan taistelua Mercedeksen valtavaa ”mediakoneistoa” sekä Hamiltonia vastaan.

– Lewis on seitsenkertainen maailmanmestari ja kaikkien aikojen menestynein kuljettaja. Hänellä on paljon valtaa lajissa ja hänen puheillaan on iso painoarvo, sanoo Horner PlanetF1:n mukaan.

– Mielestäni hän on käyttänyt jokaisen mahdollisen työkalun, jota hänellä on käytössään paineistaakseen Maxia tänä vuonna. Hän on kilpailullinen eläin, eikä ilman sellaista tulisi seitsenkertaiseksi mestariksi.

– Kyllä, uskon Mercedeksen valtavan mediakoneiston olleen hänen tukenaan. Häntä kohtaan on isketty valtavasti painetta myös siltä suunnilta, jatkaa tallipomo.

Horner muistuttaa Maxin nuoresta iästä. Tämä on hollantilaisen ensimmäinen mestaruustaistelu kuninkuusluokassa, eikä vastus voi käytännössä olla enää tippaakaan kovempi.

– Täytyy muistaa, että hän on vasta 24-vuotias, joka ajaa rohkeudella, intohimolla, taidolla ja päättäväisyydellä. Hän on vain kaveri, joka elää unelmaansa tehden työtään, tunteili Horner.

Brittikanavan poistettu mainos löytyy ainakin vielä tällä hetkellä mediapalvelu Youtubesta monilta eri tileiltä. Kommenttiosioita selattaessa ei Red Bull ole ainoa, joka on tästä pahoittanut mielensä. Kohahduttaneen pätkän näet esimerkiksi tästä.