F1-tallien kehitystyö autojen suhteen on ollut rajoitettua kaudella 2021. Koronapandemian pilatessa uusien sääntömuutosten sisääntulon tälle kaudelle, päätti FIA rajoittaa tallien kehityksen minimiin.

Tallit saivat käyttöönsä kaksi kehityspolettia, joilla tallit voivat paneutua jäädytettyjen osien kehittämiseen. Tallit eivät ole paljastaneet tarkasti, mihin poletit käytettiin, mutta oletus oli se, että jokainen talli oli löytänyt mieleisen kehityskohdan.

Kauden viimeisessä kilpailussa kärkitalli Mercedes löi kuitenkin pöytään jättiyllätyksen. Tallin tekninen johtaja Mike Elliot paljastaa, että saksalaistalli ei käyttänyt kehityspolettejaan kaudella 2021.

– Loppujen lopuksi emme käyttäneet polettejamme, Elliot kommentoi F1TV:lle.

– Suunnitelmamme oli kehittää niillä etusiipeämme, mutta päätimme lopulta toisin. Katsoimme ensi kauden suuria sääntömuutoksia, joten haasteemme oli tasapainottaa kehitys tämän vuoden sekä ensi kauden suhteen.

– Silloin kun teimme tämän päätöksen, niin olimme rutkasti muita edellä kaudella 2020. Jouduimme todella etsimään omia heikkouksiamme. Olisimme paneutuneet vain pieniin yksityiskohtiin.

Mercedes tarvitsee 17 pistettä varmistaakseen kahdeksannen peräkkäisen valmistajien mestaruutensa. Tallin ykköskuski Lewis Hamilton on tasapisteissä MM-sarjan kärjessä viimeiseen kisaan lähdettäessä.