Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner antoi Alpha Taurin tulokaskuskille Yuki Tsunodalle rajua palautetta Red Bull -kaksikon kierrosten pilaamisesta Meksikon GP:n aika-ajojen jälkeen.

Tsunoda väisti tiimiohjeiden mukaisesti takana tulevaa Sergio Pereziä sekä Max Verstappenia radan ulosajoalueelle. Perez hämmentyi kuitenkin Tsunodan sijainnista ja ajoi nurmikolle, mikä pilasi keltaisilla lipuilla myös Verstappenin kierroksen.

– Meille kävi Tsunodat, Horner sanoi aika-ajon jälkeen.

– Molemmat kuskimme olivat kiinni paalupaikassa. En voi tajuta, miksi hän vain ajeli radan sivussa siinä kohdassa, Horner jatkoi mutinaansa.

Max Verstappen haukkui sisartallin kuskia suorassa lähetyksessä: ”Mikä tyhmä idiootti”

Tsunoda oli juuri yhdessä radan nopeavauhtisimmasta mutkayhdistelmistä, joissa ohittaminen on vaikeaa. Alpha Taurin tallipäällikkö Franz Tost ihmetteli Red Bullin vahvaa reaktiota Tsunodan toimintaan.

– Kerroimme hänelle tiimiradiossa, että Red Bullit ovat tulossa. Hän meni radan sivuun, jotta he voivat ohittaa hänet helposti, mutta Perez tuli itse perässä. Se ei ollut Yukin syy, Tost sanoi tilanteesta lehdistölle.

– Itse en ymmärrä, että miten Perez ajautui tilanteessa ulos radalta, Tost jatkoi vierittäen syytä meksikolaisen harteille.

Red Bull -kuskien oli lopulta tyydyttävä kolmanteen ja neljänteen sijaan Mersujen miehittäessä kaksi ensimmäistä ruutua.