Mercedeksen kuljettaohjelman neuvonantaja Gwen Lagruen mukaan se on vain hyvä asia, ettei George Russell onnistunut voittamaan viime kauden Sakhirin GP:tä.

23-vuotias Russell siirtyy kuluvan kauden jälkeen Williamsilta Mercedekselle, mutta ensi kauden avauskilpailussa nuori britti ei kilpaile ensimmäistä kertaa tallin väreissä.

Russell tuurasi viime kauden lopussa koronavirukseen sairastunutta Lewis Hamiltonia Sakhirin GP:ssä Bahrainissa. Russellin suoritus oli väkevä ja britti kurvaili suuren osan kilpailusta kärkipaikalla.

Lopulta kuitenkin Mercedeksen sekoilu varikolla sekä sen jälkeinen rengasrikko veivät silloiselta Mercedes-debytantilta kilpailun voiton.

Pettymys oli käsin kosketeltavissa tuolloin, mutta Lagruen mukaan Russellin pettymysten nieleminen oli niin opettavaista, että tämän takia hän on jopa tyytyväinen siihen, ettei brittikuljettaja juhlinut uransa avausvoittoa.

– Tämä saattaa kuulostaa hullulta ja tyhmältä monien mielestä, mutta minusta se oli hyvä asia, ettei hän voittanut, kertoo Lagrue GP Racingille.

– Hän voitti niin paljon muita esteitä sinä viikonloppuna, mutta ei voittanut kisaa, joka toki oli pettymys hänelle ja tallille.

Lagrue on yksi niistä henkilöistä, jotka aikanaan naarasivat nuoren britin kartingin maailmasta Mercedeksen kuljettajaohjelmaan.

– Minun silmissäni ajatellen hänen kehitysprosessiaan ja tehdessämme hänestä tulevaisuuden maailmanmestaria, se oli hyvä, ettei hän voittanut sitä, sanoi Lagrue.

Russell ajaa ensi kaudella Hamiltonin tallikaverina, ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä tämän kaksikon keskinäinen kädenvääntö. Russellista povataan Mercedeksen tulevaisuuden aseenkantajaa, kun Hamiltonin aika kuninkuusluokassa aikanaan päättyy.