Formula 1 -sarja tiedotti tänään aikeistaan ajaa vuonna 2025 täysin hiilineutraalilla moottorilla. Sarjan mukaan heidän hybridikoneisiin kehittämää teknologiaa voitaisiin käyttää miljoonissa ajoneuvoissa maailmanlaajuisesti.

F1-sarjan tavoitteena on ollut tehdä sarjasta sataprosenttisesti hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Olennaisena osana tätä on uuden polttoaineen kehittäminen nykyisiin autoihin.

F1 kertoo esittelevänsä vuonna 2025 sataprosenttisesti kestävästi kehitetyn hiilienutraalin polttoaineen hybridimoottoreilleen. Sarja lupaa, että polttoaine kelpaa myös polttomoottoreihin yleisesti.

– Tätä kestävän kehityksen polttoainetta voitaisiin käyttää miljoonissa moottoriajoneuvoissa maailmanlaajuisesti. Sen hinta olisi vain murto-osa säihköistymisen kustannuksista, sarja kertoo sometiedotteessaan.

Vielä ei ole tiedossa, että kuinka suuri osa tehosta tuotettaisiin polttomoottorilla ja kuinka paljon sähköllä. F1 korostaa useiden erilaisten teknologioiden yhdistämisen tärkeyttä hiilineutraalin hybridimoottorin saavuttamiseksi.

– Sähköistyminen on yksi tapa, mutta me uskomme siihen, että tarvitsemme useita teknologioita, jotta pystymme vähentämään kuljestusalan päästöjä, tiedotteessa sanotaan.