Mercedekseltä Alfa Romeolle hyppäävän Valtteri Bottaksen tallikaveri ensi kaudelle on yhä kysymysmerkki.

Aiemmin uutisoimme Sauberin ja Andretti Motorsportin välisen kaupan olevan kaatumassa, jonka myötä suomalaisen tallikaveriksi oltaisiin todennäköisesti nostettu yhdysvaltailainen IndyCar-kuljettaja Colton Herta.

Diilin kaatuessa sormet ryhtyvät osoittamaan jälleen jo useamman viikon huhuissa pyörinyttä F2-kuljettajaa Guanyu Zhouta.

22-vuotias kiinalainen on tällä hetkellä F2-sarjan pisteissä toisena ja olisi Alfa-pestin saadessa tulossa sveitsiläistalliin muhkean rahasäkin kera. Mediassa on pyöritelty jopa 30 miljoonan dollarin suuruisia summia.

Zhoun lisäksi Alfa Romeoon on liitetty kiinalaisen kilpakumppanit Oscar Piastri sekä sarjaa johtava Sauber-juniori Theo Pourchaire. Näyttääkin siis siltä, että tällä hetkellä tallissa ajavan Antonio Giovinazzin kohtalona on kävellä uransa lopettavan Kimi Räikkösen perässä tallista muihin hommiin.

Kuka Bottaksen tallikaveriksi liittyykään, lienee selvää, että pitkällä sopimuksella talliin kiinnitetty suomalainen nauttii tallissa ainakin lähtökohtaisesti ykköskuljettajan statusta.