Jopa F1-pomo vakuuttaa Lewis Hamiltonin olleen väärässä Turkin GP:ssä – ”Siitä olisi seurannut katastrofi”

© Kuva: Getty Images

Viidenneksi Turkin osakilpailussa ajanut Lewis Hamilton joutui kovaan mediamyrskyyn rajuista kommenteistaan tallinsa suuntaan taktiikkavalinnasta. Brittikuljettaja halusi ajaa koko kilpailun ilman varikkopysähdystä, mutta Mercedeksen strategiapuoli ei tähän suostunut.

Kilpailussa nähtiin yksi kuljettaja, joka ei pysähtynyt kertaakaan. Alpinen Esteban Ocon ajoi 57 kierrosta samalla renkaalla ja nappasi palkinnoksi pisteen. Ranskalaisen renkaat olivat kuitenkin tuhoutuneet lähes kokonaan kilpailun loputtua.

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn kommentoi kolumnissaan, että Mercedes teki oikein ”pakottaessaan” tähtikuljettajansa varikolla.

– Tallilla oli jälleen edessään vaikea strateginen valinta. Näissä tilanteissa luotat kokemukseen sekä dataan, Brawn aloitti.

– Näimme Lewiksen kohdalla paljon vastustamista varikkopysähdystä kohtaan. Kuljettaja on kuitenkin kuplassa ajaessaan. Hänellä on ensituntuma rataolosuhteisiin, mutta kaikki data löytyy varikkomuurilta.

– Näissä tilanteissa on tärkeää, että talli informoi kuljettajaa tilanteesta. Nyt Lewiksen tilanteessa koko jupakka olisi päättynyt katastrofiin, jos hän olisi pysynyt radalla ja renkaat olisivatkin pettäneet. Hän olisi pudonnut useita sijoja.

Hamilton oli kiinni kolmannessa sijassa ennen pysähdystään. Uudet välikelin renkaat eivät ehtineet toimia Hamiltonin viimeisillä kierroksilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.