F1-sarja kaavailee ennätyspitkää 23 osakilpailun kalenteria kaudelle 2022. Ehdotus on aiheuttanut suurta kohua erityisesti tallien sisällä. Jo nyt hurjia tuntimääriä tekevät mekaanikot sekä insinöörit ollaan ajamassa murtumispisteeseen asti.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ollut kriittinen kalenterin paisuttamisesta. Itävaltalaisen mukaan Mercedeksen henkilökunta joutuu aivan liian koville, jos kisojen lisäämistä jatketaan.

Alpha Taurin Franz Tost lyttää puolestaan uudistuksesta valittajat. Vanhan koulukunnan F1-mies pitää kuninkuusluokassa työskentelyä etuoikeutena. Jos uusi suunta ei miellytä, voi ovea käyttää vapaasti.

– Olemme loppupeleissä kisatalli. Jokaisen pitäisi olla tyytyväinen saadessaan työskennellä niin monessa tapahtumassa, kuin mahdollista. Mutta pidämme työntekijöistämme hyvää huolta, Tost kommentoi Motorsport.comille.

– Mekaanikoilla esimerkiksi on joka kisaviikonlopun jälkeen kolme tai neljä vapaapäivää, jotka he voivat viettää kotona. Sama pätee lähes kaikkiin rataolosuhteissa työskenteleviin.

– Minusta jokaisen tulisi olla kiitollinen siitä, että saamme työskennellä F1-sarjassa, ja että meille järjestetään 23 kilpailua. Jos siitä ei pidä, niin voit lähteä, Tost jyrähti.