Aston Martinin Sebastian Vettelin entinen Red Bull -tallikaveri Mark Webber yllättyi saksalaisen rohkeasta kokeilusta reilu viikko sitten ajetussa Turkin GP:ssä.

Vettel oli Istanbul Parkilla ensimmäinen kuljettaja, joka uskalsi vaihtaa välikelin renkaat slickseihin. Aston Martin -pilotti jäi myös ainoaksi, koska kokeilu epäonnistui pahasti ja Vettel menetti mahdollisuudet MM-pisteille.

– Pidin siitä, koska ennen hän ei olisi tehnyt tuota, Webber sanoi F1 Nation -podcastille.

– Hän ei ikinä ennen tehnyt ensimmäisenä ratkaisua. Hän antoi aina jonkun muun kokeilla ensiksi ja sitten kopioida.

– Tallille ne muutamat pisteet ovat tärkeitä, mutta Vettel ei niistä välitä niin paljoa. Hän haluaa menestyä isosti. Veto oli rohkea, mutta viidentoista sekunnin jälkeen oli jo selvää, että se ei tule onnistumaan. Kehut kuitenkin yrityksestä, Webber päätti.