Yhden viikon tauon jälkeen F1-sarja palasi tositoimiin perjantaiaamupäivänä Sotshissa. Session nopein kuski oli Mercedeksen Valtteri Bottas. Aina Venäjällä hyvässä vauhdissa ollut 32-vuotias kellotti tulostauluun ajan 1:34.427.

Häntä seurasi tallikaveri Lewis Hamilton reilun kahden kymmeyksen päässä. MM-kilpakumppani Max Verstappen täydensi kärkikolmikon vain yhden sadasosan Hamiltonista.

Suomalaiskatsojia lämmittää myös se, että Kimi Räikkönen palasi tositoimiin kahden kisaviikonlopun koronatauon jälkeen. Hollannin kisaviikonloppuna sairastunut Räikkönen oli hyvässä vauhdissa. Sija 15. ja vain kaksi kymmenystä eroa tallikaveri Antonio Giovinazziin.

Kuljettajien kesken nähtiin paljon aikaeroa. Bottaksen sekä viimeisen auton välillä oli peräti neljä sekuntia. Myös tallin sisällä nähtiin hajontaa: Sergio Perez jäi Verstappenin ajasta yli puolitoista sekuntia.

Session hämmentävin tilanne nähtiin vasta ruutulipun jälkeen. Varikolla lähes kävelyvauhtia tullut Lando Norris pyörähti yhtäkkiä osuen hellästi seinään. Kuski tai talli ei osannut selittää tapahtunutta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
Mercedes are looking strong again in Sochi 🏋️

#RussianGP #F1