Kimi Räikkönen aloitti F1-uransa Sauberilla Australian GP:ssä kaudella 2001.

Silloin vielä nuori suomalainen oli todella kokematon kuljettaja, sillä pikkuformuloiden puikoissa espoolaiselle oli kertynyt vain 23 kilpailua.

Silloinen FIA:n presidentti Max Mosley oli yksi suurimmista vastustajista myöntämään Räikköselle F1-autolla kilpailemiseen vaadittavaa superlisenssiä. Myös Suomen Autourheiluliitto lähetti Mosleylle kirjeen, jossa kerrotaan Räikkösen erityisestä lahjakkuudesta.

Kai Tarkiainen on jakanut twitter-tilillään tuon loppuvuodesta 2000 lähetetyn kirjeen, jossa riittää nostalgiaa kerrakseen.

Arvon Max.

Kirjoitamme sinulle liittyen yhteen lupaavimmista suomalaisista kisaajista, Herra Kimi Räikkösestä. Olemme ymmärtäneet, että Herra Räikkösellä olisi mahdollisuus olla seuraava kyky menestyksekkäässä historiassamme, joka on tuottanut kuljettajia Suomesta viime vuosina.

Herra Räikkönen on ollut 10-vuotiaasta asti osa Suomen Autourheiluliiton kartingvalmennusta. Hän on karting-uransa jälkeen ajanut 23 kilpailua eri formulaluokissa, voittaen niistä 13. Hänen viimeisin saavutuksensa on FIA:n Britannian Formula Renault -luokan mestaruus.

Hänen nuoresta iästä ja vähäisestä kokemuksestaan Formula 1 -autossa (kolme pitkää testiä Sauberilla) huolimatta, Herra Räikkönen on todistanut olevansa todella rauhallinen ja harkitseva kuljettaja. Uskomme vahvasti hänen olevan yksi seuraavista tulevaisuuden supertähdistä FIA:n Formula 1 -mestaruussarjassa.

Nämä kaikki huomioonottaen, toivomme teidän harkitsevan vakavasti hänen hakemustaan FIA:n superlisenssin saamiseksi.

Ystävällisin terveisin,

Suomen Autourheiluliitto”

Kimi Räikköselle lopulta myönnettiin superlisenssi ja loppu on menestyksekästä Formula 1 -historiaa. Suomalainen ilmoitti keskiviikkona sosiaalisessa mediassaan uran päättymisestä kuluvan kauden jälkeen.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Kai Tarkiainen

@KaiTarkiainen
When drafting this letter to the FIA back in 2000, we seemed to have a pretty good hunch how things would take shape in the years to come! Thanks for all the joy you have brought to us, #KimiRaikkonen #F1 #FIA #archivetreasures